Рука благодійника не збідніє ніколи. Одна добра справа може змінити тисячі життів! Поруч з нами живе безліч людей, які потребують нашої уваги та допомоги, отож колектив викладачів і студентів УДПУ докладають чималих зусиль для того, щоб привернути увагу громадськості та надати допомогу тим, хто її потребує. Благодійність – теж один з пріоритетних напрямків нашої роботи.


Щорічні акції для хворих дітей; збір одягу, іграшок та книжок для дитячих будинків та дітей-сиріт; організація різноманітних заходів по збору коштів для багатодітних сімей і дитячих будинків сімейного типу; допомога ветеранам і хворим людям похилого вік – усі ці заходи та багато інших добрих справ стали обов’язковим елементом діяльності і волонтерів соціально-психологічної служби на факультеті соціальної та психологічної освіти – проведено 30 акцій соціального спрямування. З року в рік Служба розширює спектр благодійних проектів, щоб допомогти якомога більшій кількості тих, хто чекає на допомогу.

Студенти і викладачі щорічно активно підтримують акції Товариства Червоного Хреста. Взято участь у доброчинній акції «Поділись теплом» (збір одягу та взуття для дітей з притулку та будинку ветерана) – студентська рада і волонтерська служба університету. Взято участь у весняній благодійній Акції «Серце до серця» – проходить збір коштів для дітей з вадами слуху. Зокрема у фонд ТОВ «Червоний Хрест» студентами університету зібрано біля чотирьох тисяч гривень.


Нещодавно, за участі студентських рок-гуртів УДПУ «Хід у відповідь» та «Місто мрій», відбувся благодійний концерт в міському Будинку культури з метою збору коштів на лікування уманського хлопчика Романа Соя. Студенти університету зібрали для хворої дитини біля 3 тисяч гривень. Приєдналися всі небайдужі – загалом концерт зібрав для хлопчика 10 тисяч гривень.

Адже це так важливо – за допомогою невеличких зусиль творити велике добро. Для когось це просто посмішка та хороший настрій, для когось – рятівний шанс та нове життя. Усі добрі справи починаються з ініціативи. Місцева благодійність набуває дедалі більшої значущості і зараз стає ключовим елементом широкого поля духовного розвитку нації.

Творімо добро разом!





Пресцентр УДПУ