У педагогічному ліцеї відбувся науково-практичний семінар, у якому взяли участь викладачі кафедри економічної теорії та права УДПУ Ірина Ніженська та Василь Гейко, а також були присутні заступник директора з навчальної та виховної роботи ліцею, учні та вчителі.

Розмова була дуже корисною, адже присвячувалась правовим питанням (тема заходу: «Захист прав та інтересів дітей»). Відомо, що знання своїх прав і обов’язків, дотримання законів є важливою умовою успішного майбутнього, тому байдужих на семінарі не було.

На науково-практичному семінарі було розглянуто важливі для кожного громадянина теми. Про настання правоздатності та дієздатності громадян України та те, як основний закон України – Конституція регулює захист прав та інтересів громадян говорила у своєму виступі Ірина Ніженська, а про громадянські та конституційні обов’язки неповнолітніх, гарантії захисту прав та свобод дитини – Василь Гейко.


Виступаючі націлювали учнів і всіх присутніх уміло і правильно користуватись своїми правами та добросовісно виконувати власні обов’язки, не порушуючи прав і законних інтересів інших. Про те, що семінар пройшов на високому професійному рівні, свідчить той факт, що учні та вчителі брали активну участь в обговорені правових питань.

Пресцентр УДПУ