Щира невтішна, з самісінького серця скорбота, неповторна за напруженням емоцій поселилася у серцях мільйонів. Сьогодні виповнюється 30 років аварії на Чорнобильській атомній електростанції — найбільш масштабної техногенної катастрофи за весь час використання атомної енергетики. УДПУ долучився до всеукраїнських заходів, приурочених цій скорботній даті.

Делегація університету разом із представниками уманської громади, керівництвом міста, членами громадської організації «Союз Чорнобиль України», працівниками установ та підприємств міста взяли участь у мітингу біля пам’ятника жертвам Чорнобиля, вшанували хвилиною мовчання пам’ять померлих чорнобильців та поклали вінки та квіти до підніжжя пам’ятника «Чорнобиль 1986».

На  факультеті професійної та технологічної освіти відбулася зустріч студентів з ліквідатором аварії на Чорнобильській АЕС Олександром Рекіним, який поділився спогадами про ті трагічні роки, коли всі сили цивільних та військових були кинуті на ліквідацію наслідків вибуху на Чорнобильській АЕС. Молодь мала можливість отримати відповіді на питання, які виникали під час зустрічі.

Заходи, приурочені 30-річчю Чорнобильської катастрофи, відбулися і на природничо-географічному факультеті, організовані  співробітниками науково-дослідної лабораторії «Екологія і освіта», професором Світланою Совгірою та Наталією Гнатюк. У заході взяли участь викладачі, студенти природничо-географічного факультету.

Співробітники бібліотеки підібрали та презентували інформаційний матеріал, який відображає наслідки чорнобильської аварії. Перша частина заходів пройшла у вигляді уроку пам’яті, під час якого показано унікальні кадри перших днів катастрофи, презентовано виступи студентів про найголовніші факти та події 30-річної давнини. Запалали свічки у знак пам’яті загиблим... Друга частина заходів визначена виставкою студентських плакатів, присвячених   Чорнобильській катастрофі та її наслідкам.

На завершення учасники заходів вшанували пам’ять загиблих скорбною хвилиною мовчання. Нехай Бог дарує їм вічний спокій! Нехай ллється на них вічне світло пам’яті!

Пресцентр УДПУ