У сучасному складному світі професія соціального педагога особливо важлива і необхідна. Будучи посередником між дорослими і дітьми, психолого-педагогічного наставником і захисником прав дитини, соціальний педагог намагається особистим прикладом і порадами допомогти у складній ситуації тим, хто потребує їхньої підтримки.

Справжніми фахівцями своєї справи можуть стати лише люди, які справді люблять свою професію. Саме такими для своїх вихованців є викладачі, соціальні педагоги нашого університету, які навчають студентів любити професію, допомагати молодим людям соціалізуватися, знайти своє місце у суспільстві і водночас бути корисним для інших.

З нагоди свята висловлюємо вдячність за ваш професійний досвід, яким ви щедро ділитеся, за турботу про кожного, за терпіння і наполегливість у повсякденній нелегкій праці.

Бажаємо міцного здоров’я, особистого щастя, душевної рівноваги, професійних успіхів та задоволення від своєї роботи. Зі святом Вас, соціальні педагоги!

Довідково. Свято, що відзначається сьогодні, порівняно молоде, оскільки було засновано у травні 2009 року в Копенгагені. XVII Міжнародна конференція соціальних педагогів, у якій взяли участь представники 44 країн, виявилася знаменною, оскільки саме на ній було прийнято рішення заснувати Міжнародний день соціального педагога.

Пресцентр УДПУ