В рамках співпраці із Українським дитячим центром «Молода гвардія» в нашому університеті відбувся конкурсний відбір студентів для проходження навчання у молодогвардійській школі педагога-організатора.

Дитячий центр «Молода гвардія» вже декілька десятиліть поспіль приймає в свої обійми не тільки дітей зі всіх куточків України, а й енергійних, позитивних, креативних молодих людей – студентів вищих педагогічних навчальних закладів, які прагнуть спробувати свої сили в ролі педагогів-організаторів. Кожен з них проходить навчання у школі педагога-організатора (ШПО), відвідуючи лекції, майстер-класи, тренінгові заняття, різноманітні заходи тощо. Діяльність школи направлена на забезпечення теоретичної та практичної підготовки молодих спеціалістів до роботи в дитячих оздоровчих таборах.







Чимало студентів із різних факультетів університету виявили бажання взяти участь у конкурсі і таким чином стати слухачем школи педагога-організатора.

На початку зустрічі зі студентами представники «Молодої гвардії» презентували роботу дитячого центру, розповіли про його історію, структуру, традиції та сьогодення.

Конкурсний відбір претендентів у школу вожатих проводили заступник генерального директора В.М. Бездень, методисти науково-методичного відділу Г.А. Вольчева, Ю.В. Козак, С.П.Назаренко та директор кіноконцертного комплексу Ю.І. Страшенко.

Представники дитячого центру «Молода гвардія» надзвичайно ретельно відбирали студентів, які в свою чергу намагалися якнайкраще виконати різноманітні запропоновані завдання, вирішувати педагогічні ситуації, креативно мислити. Під час виконання ситуативних завдань молодь демонструвала знання форм і методів виховної роботи, уміння встановлювати педагогічно правильні відносини із дітьми та батьками, організовувати колективну творчу діяльність, прагнення швидко навчатися і розвиватися.

Результати конкурсного відбору досить успішні для наших студентів: команда «Молодої гвардії» відібрала 15 найкращих майбутніх педагогів-організаторів. Ними стали студенти фізико-математичного, історичного, мистецько-педагогічного, економічного, факультетів соціальної та психологічної освіти та іноземної філології.




Після успішного закінчення ШПО студенти матимуть можливість проходження педагогічної практики та працевлаштування в таборах центру. Бажаємо їм цікавого навчання та незабутньої літньої практики на березі Чорного моря.

Пресцентр УДПУ