Підготовка професіоналів із спеціальності «Готельно-ресторанна справа» орієнтована на освоєння сучасних принципів ведення готельно-ресторанного бізнесу, управлінських та організаційних навичок, інноваційних технологій в індустрію гостинності, прогресивних форм та методів організації виробництва та обслуговування, створення та бізнес-планування підприємств індустрії гостинності, забезпечення належного рівня якості продукції та послуг.
Навчальний процес включає основні напрями професійної та практичної підготовки ініціативних та спроможних до швидкої адаптації в бізнес-середовищі сучасних фахівців з готельно-ресторанного бізнесу, які здатні вирішувати конкретні проблеми і завдання професійної діяльності.
Випускники спеціальності «Готельно-ресторанна справа» можуть обіймати посади:
- генерального директора (керівника) готельного або ресторанного підприємства;
- топ-менеджера закладу готельно-ресторанного господарства;
- фахівця з гостинності, конференц-сервісу, санаторно-курортної справи;
- готельєра;
- ресторатора;
- керівника структурного підрозділу підприємства готельного господарства (відділу фінансів, маркетингу, логістики, по роботі з персоналом тощо);
- керівника структурного підрозділу підприємства ресторанного господарства (відділу фінансів, маркетингу, логістики, по роботі з персоналом тощо);
- спеціаліста з адміністративної роботи (головного адміністратора служби прийому та розміщення у готелі, менеджера-адміністратора);
- керівника (провідного фахівця) зі сфери гостинності та туризму у державних органах місцевого самоврядування;
- викладача навчального закладу.