014 

У майбутньому людство конкуруватиме зі штучним інтелектом. Вчителі є і залишаться незамінними. Трансформується сама модель вчителювання: педагог майбутнього – той, хто навчає вчитися та мотивує дітей. Для цього він має бути й сам глибоко усвідомленим та проактивним, мислити критично, випереджати час і на вищому рівні володіти емоційними компетенціями. Формування предметних та універсальних компетентностей вам пропонує спеціальність Середня освіта (Історія).

Унікальне поєднання знань історії України, зарубіжних країн  та правових дисциплін дозволить вам, з одного боку, бути провідниками ідеї збереження  історичної колективної пам'яті  про своє минуле, національної ідентичності у молодого покоління,  з іншого – утверджувати демократичні цінності засобами змісту історичної та правової дидактики забезпечить підготовка з освітньої програми Середня освіта (Історія. Правознавство).

Освітня програма «Середня освіта (Історія. Географія)» має на меті підготовку висококваліфікованих фахівців, які володіють знаннями з історії України, всесвітньої історії, географії, методики навчання історії та географії, сучасних освітніх технологій.

Педагогічна практика у поєднанні з краєзнавчою та музейно-архівною складовою формують навички необхідні для роботи майбутніх істориків-педагогів, які отримують змогу використовувати свої знання та професійні навички як для педагогічної роботи так і для виявлення, охорони та популяризації історико-культурної спадщини.

Сфера працевлаштування:

  • викладач історії;
  • консультант з питань історії;
  • викладач професійного навчально-виховного закладу;
  • вчитель загальноосвітнього навчального закладу.