Відбулася звітно-виборна конференція Студентського наукового товариства (СНТ) Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

Студентське наукове товариство у минулому навчальному році багато зробило в сфері студентської науки. Про це свідчать проведені в університеті 3 міжнародних та 13 всеукраїнських студентських конференцій і семінарів. За звітний період до науково-дослідної роботи в 297 гуртках та проблемних групах було залучено близько 4 тис. студентів, які активно працювали над дослідженням і розробкою держбюджетних, наукових комплексних кафедральних тем. Студенти мали можливість публікувати власні статті та тези в 26 студентських збірниках. За звітний період студентами університету опубліковано близько 1250 робіт. Найталановитіші студенти УДПУ імені Павла Тичини щороку беруть активну участь у конкурсах та олімпіадах різних рівнів. Про цю роботу на конференції звітувала заступник голови СНТ Ірина Кулик, а про діяльність товариств факультетів: української філології – член СНТ університету Марія Краєва, соціальної та психологічної освіти – член СНТ університету Юлія Вакуліна, історичного – студентка 3 курсу історичного факультету Тетяна Волинська.

До оновлено складу СНТ увійшло 24 особи (по 2 представники від кожного факультету).



На конференції були присутні ректор університету, доктор педагогічних наук, професор, член-кореспондент НАПН України Наталія Побірченко, проректор з наукової роботи, кандидат педагогічних наук, доцент Олена Ярошинська, науковий керівник Студентського наукового товариства, кандидат географічних наук, доцент Олександр Лаврик, начальник відділу навчальних технологій кандидат педагогічних наук Катерина Іващенко, заступники директорів інститутів та деканів факультетів з наукової роботи університету.

Почесні гості висловили сподівання, що в майбутньому СНТ буде працювати ще продуктивніше. Олена Ярошинська, зокрема, подякувала членам Студентського наукового товариства, які вже завершили каденцію своєї діяльності, а новому складу побажала зберегти вогонь наукового пошуку, запалений попередниками.

Вітаємо членів новообраного Студентського наукового товариства університету і бажаємо їм творчої наснаги та плідної роботи.


Пресцентр УДПУ