На спортивному майданчику університету пройшли змагання з міні-футболу серед жіночих команд за програмою ІІ Спортивних ігор Черкаської області серед ВНЗ ІІІ-ІV рівнів акредитації.

Цього року у обласних змаганнях з міні-футболу, які вперше пройшли в нашому університеті, взяли участь три збірні команди — Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, Уманського національного університету садівництва та Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького (вони завітали до нас вперше).

Урочистості з нагоди відкриття Спортивних ігор розпочалися із виконання Державного гімну України. Привітали команди із важливою спортивною подією та побажали показати гарну підготовку й майстерність провідний спеціаліст Черкаського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Євгенія Парфьонова та декан факультету фізичного виховання Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, кандидат наук з фізичного виховання та спорту, професор Галина Безверхня.

У першій грі на поле вийшли збірні одних із найсильніших команд області — дівчата з УДПУ та ЧНУ. Слід зауважити, що члени жіночої збірної університету грають за місцеву команду «Ятрань-Базис-Уманьферммаш», яка виступає у вищій лізі України, а команда з Черкас — у І міні-футбольній лізі України.

Гра розпочалась дуже жваво, обидві команди мали своїх лідерів, які весь час брали ініціативу на себе. У нашій збірні яскраво проявила себе студентка факультету фізичного виховання Вікторія Музика, яка розпочинала і завершувала атаки ударами по воротах своїх суперниць. Дівчата з Черкас також активно атакували, та мали гострі моменти в атаці, виходили один на один з нашим голкіпером студенткою факультету фізики, математики та інформатики Оленою Цикаленко. Але саме завдяки нашому воротарю гості ніяк не могли вразити ворота та забити гол. Уманчанки першими відкрили рахунок в матчі: три чудові м’ячі забила Вікторія Музика. У черкаській команді наприкінці гри відзначилась Юля Сторчак, забивши гол. У підсумку — 3:1 на користь збірної команди УДПУ.

У другій грі черкаські спортсменки зустрілись зі студентками з університету садівництва, де впевнено перемогли їх. А наші дівчата здобули технічну перемогу над командою дівчат з аграрного.

У підсумку: І місце завоювала збірна команда Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини; ІІ місце — Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького; ІІІ місце за збірною командою Уманського національного університету садівництва.

Вітаємо наших чарівних футболісток з перемогою! Дівчата, так тримати!!!

Пресцентр УДПУ