Завершилася чергова Міжнародна літня школа «Internationalization and Internationalization at Home through Virtual Exchange: Creating a Motivating Environment for Collaborative Online International Learning (COIL)» в межах  проєкту «BNI-UE-2023-23: Співпраця Університету Адама Міцкевича з університетами України в рамках альянсу Європейських університетів».

Від Уманського державного педагогічного університету в Літній школі брала участь доцент кафедри іноземних мов факультету іноземних мов Ілона Бойчевська. Учасники закладів вищої освіти з різних куточків України в перший день школи були присутні на офіційному відкритті та мали нагоду отримати інформацію про історію університету імені Адама Міцкевича, особливості роботи та структуру, дозвілля студентів, співпрацю з різними університетами світу. Перегляд фільму про університет надав можливість учасникам здійснити віртуальну подорож корпусами, аудиторіями та лабораторіями університету. Окрім того, доктор Костянтин Мазур провів для присутніх лекцію «Міждисциплінарність на власному прикладі».

Також учасники були присутні на лекціях, презентованих доктором Joanna Domagała, упродовж яких отримали корисну інформацію щодо сучасного стану процесу інтернаціоналізації, локальних та глобальних тенденцій у вищій освіті, рейтингів у сфері вищої освіти та інтернаціоналізацію у власній країні. Особливо цінними стали інтерактивні види діяльності, основною метою яких було проведення активних дискусій в групах, після чого відбувався обмін думками з аудиторією.

Щодня учасники школи отримували знання та інформацію на освітніх тренінгах та лекціях. Так, доктор Катаржина Радке познайомила присутніх з концепцією та сутністю Collaborative Online International Learning (COIL), традиційним викладанням та викликами для майбутньої освіти. Учасники школи дізналися про те, як визначати чіткі цілі, ставити відповідні завдання, вибирати ефективні інструменти для міжкультурної онлайн-співпраці, а також вчилися  розрізняти формати COIL: від індивідуальних занять до спільних курсів. Використовуючи problem based learning approach присутні обговорили еволюцію освіти, потреби майбутнього, особливості методики Flipped classroom та переваги створення COIL Training Course для викладачів, студентів та учнів.

Пресцентр УДПУ