Студенти економічного факультету УДПУ по особливому втілили в життя ідею привітати всіх з приходом весни – провели ярмарок «Весняний дзвін», на якому представили власні шедеври кулінарії. Чого там тільки не було! Але, як стверджують навіть наймайстерніші кухарі: «Одне і те ж блюдо ніколи не буває одним і тим же». Покупці переконувались, що кожне блюдо, представлене продавцями, мало свій смак, не говорячи вже про те, як гарно товар був прикрашений. Кулінари постарались також оригінально оформити столи. Та й самі продавці були в українських костюмах. Вишиванки, вареники, млинці, різноманітна випічка створювали неповторний колорит ярмарку. Ведучі Ірина Кривенко, Катерина Червона припрошували здійснити покупку. Їм допомагали кремезна Солоха, в образ якої перевтілився Денис Ляш, а також зайці (Іван Титарчук, Сергій Корчевний). Розважали публіку веселі цигани (їх роль виконували Єлизавета Маєр, Марічка Алєксеєнко), котрі танцювали та ворожили усім бажаючим - пророкували щасливу долю, відпочинок влітку та багатство.






Студенти економічного факультету показали, що вміють не тільки смачно готувати, а ще й дуже гарно співати. Музичні вітання ярмаркувальникам дарували учасники аматорського колективу клубу «Феєрія», вокалісти Яна Маленька, Вікторія Хрищенюк, Тетяна Кукліна, Вікторія Кошман, Юрій Козоріз.

Яскраві враження та неймовірні емоції на ярмарку створювали різноманітні конкурси з розіграшем призів, проведення аукціону з врученням сертифікатів з ІНДЗ (індивідуальні дослідні завдання). Завершилось свято нагородженням переможців, але найголовніше, що гості залишились ситими і задоволеними.

Унікальність проведеного фестивалю в тому, що викладачі та студенти вузу задля його проведення об’єдналися, щоб спрямувати свої зусилля на відродження кращих традицій проведення українських ярмарків. У підсумку «Весняний дзвін» став справжньою феєрією українського колориту, святом української душі, захоплюючим спектаклем під відкритим небом.

Кошти, виручені під час ярмарку, будуть направлені на благодійність.

Пресцентр УДПУ