9 березня університет вшановував видатного сина українського народу Тараса Шевченка з нагоди 197-ї річниці від дня народження поета.

Велика делегація університету (понад 100 осіб) на чолі з ректором проф. Побірченко Н. С. взяла участь в урочистостях на малій батьківщині Тараса Шевченка – селі Шевченковому Звенигородського району, де поклала квіти до пам’ятника Кобзареві, відвідала музей, творчі колективи університету виступили перед односельчанами Шевченка з великою концертною програмою. Ще одна делегація (50 осіб) на чолі з першим проректором університету доц. Безлюдним О.І. відвідала м.Канів, де за участю Прем’єр-міністра України відбулося вручення нагород лауреатам національні премії ім. Тараса Шевченка.

Цього ж дня студенти Інституту філології та суспільствознавства взяли участь у покладанні квітів до пам’ятника Тарасу Григоровичу Шевченку в м. Умань. Під час церемонії перед присутніми виступили доцент кафедри української літератури та українознавства Л. В. Козинський та декан факультету української філології Т. В. Лопушан.