У народі є звичай – у ніч на святкування дня Святого Миколая треба поставити на вікно черевичок чи чобіток, аби було куди покласти подарунок. Чобітки зазвичай ставляться залежно від розміру очікуваного подарунка. Ще пакунки клались і під подушку малим дітям. Хто чемний був – тому щедрий дарунок. Хто не слухався – тому різочку…

Цього року вперше св. Миколай навідався у гуртожитки та залишив сюрприз у кожному чобітку, що висів на дверях кімнат. Рано-ранесенько, доки ще всі спали, розніс Миколай подаруночки та застукав у двері. Сюрприз-дарунки були не тільки солодкими, а й оригінальними, функціональними і корисними. До речі, різочки теж декому попались… у виховних цілях.


У оформленні вхідних дверей своїх кімнат студенти виявили чималу фантазію та творчий підхід: у лінивого і чобіток «не валявся», а кімнати деяких поверхів навіть змагались між собою на кращий чобіток. Студенти радо зустрічали Гостя, показували Йому свої прибрані по-святковому кімнати та з цікавістю заглядали у чобітки. Дорослі «діти» щиро раділи з того, що Миколай не забув і про них. Коридори гуртожитків наповнились гамором і сміхом – гарний настрій перед парами було забезпечено!