Традиційно із настанням першого весняного тепла студенти УДПУ долучаються до прибирання території. Всі факультети університету зробили вже чимало, долучившись до акції «Зробимо Україну чистою!» – наймасштабнішого громадського прибирання, яке щороку об’єднує тих, хто дбає про довкілля, і має на меті виховати у громадян дбайливе ставлення до навколишнього середовища.

У рамках Всеукраїнського суботника студенти факультету дошкільної та корекційної освіти долучилися до прибирання території університету ще тоді, коли яскраве сонце, тепла погода, гарний настрій, а головне - бажання жити у чистому довкіллі сприяли, щоб цей захід приніс якнайбільше задоволення. Студенти першого курсу історичного факультету разом кураторами розпочали міжсезонне часткове прибирання вулиці Садова, що веде до парку «Софіївка». Вони прибрали бруд та сміття, яке накопичилося за зиму.


Всі факультети університету також приступили до весняно-польових робіт на навчально-дослідних ділянках агробіостанції. Під час таких заходів студенти технолого-педагогічного факультету провели обрізку плодових дерев та кущів, підготували ділянки для комплексу весняно-польових робіт.

Спільна праця на «Агробіологічній станції» дуже сподобалась студентам 1 курсу 13 групи факультету фізичного виховання. Студенти працювали з посмішками на обличчі та з гарним настроєм і всі залишились задоволеними результатами своєї роботи.





«Дбаймо про чистоту й порядок у рідній Альма-матер!» Під таким гаслом на факультеті української філології розпочався весняний сезон прибирання на прилеглій території. Студенти І курсу 1 групи (куратор Циганок О.О.) власним прикладом показали, що можна зробити, аби територія рідного університету стала чистішою. Підмітання, згрібання опалого листя, гілля, зачищення сміття під бордюрами засвідчили згуртовану та старанну працю студентської молоді. Прибирання території буде і надалі здійснюватися академічними групами ФУФ І-ІІІ курсів щочетверга згідно із графіком, складеним деканатом.

Інші студенти факультету української філології також не залишились осторонь акції, яка передбачає прибирання парків, скверів, пляжів та інших місць відпочинку. Активісти прибрали територію за гуртожитком №1, де, як відомо, вистачає бруду та сміття. Незважаючи на дощову, несприятливу погоду, небайдужих студентів виявилося близько сімдесяти осіб. Адже на факультеті молодь дбає про добробут рідної країни. Студенти не схвалюють вчинки тих, хто, відпочиваючи на природі, смітить. І своїм прикладом довели, що власноруч зробити Україну чистою – легко!

Пресцентр УДПУ