На виконання розпорядження Міністерства освіти і науки України в рамках щорічної Всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля» співробітниками та студентами Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини проведено ряд заходів для збереження і примноження зелених насаджень, поліпшення благоустрою, санітарного і екологічного стану в місті Умань та регіоні. Зокрема, здійснено природоохоронні акції: «Благоустрій навчального середовища», «Озеленення прилеглих територій», «Лісам, паркам, скверам бути чистими», «Майбутнє лісу у твоїх руках», «Укріплення берегів малих водойм», «Година Землі» тощо.


Природничо-географічний факультет


З метою поширення природоохоронної інформації проведено агітаційну та пропагандистську роботу у вигляді наукового семінару-ділової гри «Управління та охорона водних ресурсів», прес-конференції «Проблеми взаємодії людини і природи», майстер-класу з техніки квілінг на природоохоронну тематику.

В акціях взяли участь усі факультети, наукова бібліотека та інші структурні підрозділи університету. За період проведення акції «За чисте довкілля» силами співробітників та студентів університету приведено в належний естетичний та санітарний стан навчальні аудиторії, кафедри, науково-дослідні лабораторії, науково-методичні центри, прибрано 17 скверів, 8 км вулиць та доріг, 7 братських могил та меморіальних комплексів, упорядковано 0,005 тис. м2 газонів та 0,017 тис. м2 квітників, висаджено 2 тисячі дерев, 400 кущів, ліквідовано 38 несанкціонованих сміттєзвалищ, на яких зібрано 0,13 тис. м3 побутових відходів, очищено 0,135 тис. м2 берегів водойм.

Взявши активну участь в акції «За чисте довкілля», співробітники та студенти УДПУ зробили рідне місто кращим, чистішим та зеленішим і тим самим засвідчили про свою ініціативну життєву позицію у справі збереження природи та чистоти довкілля, а також прагнення не на словах, а на ділі дбати про благоустрій навколишнього середовища. А ще студентська молодь довела, що часто проведення цих заходів не вимагає великих коштів, проте їх результат дуже вагомий та цінний.


Технолого-педагогічний факультет



Факультет іноземної філології



Факультет дошкільної та корекційної освіти



Факультет української філології



Економічний факультет



Факультет фізичного виховання



Мистецько-педагогічний факультет



Історичний факультет



Факультет соціальної та психологічної освіти



Фізико-математичний факультет



Факультет початкової освіти


Пресцентр УДПУ