Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини відвідала делегація Інституту Європейської культури Познанського університету імені Адама Міцкевича у місті Гнєзно (Республіка Польща) на чолі із директором Інституту, професором Лешеком Мрозевичем. У складі делегації також були: заступник директора з міжнародного співробітництва, доктор Катажина Єндращик та професор Орест Красівський.

З поважними гостями зустрілися ректор Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, доктор педагогічних наук, професор Олександр Безлюдний та проректор з наукової роботи та міжнародного співробітництва, кандидат історичних наук, доцент Владилена Сокирська.

У ході зустрічі, насамперед, було обговорено перспективи подальшої співпраці, щодо реалізації програми подвійного диплома, яка триває з 2009 року. Окрім того, окреслено ключові аспекти наукового співробітництва, що передбачають спільну реалізацію наукових проектів, стажувань науково-педагогічних працівників.

У ході візиту представники польської делегації ознайомились із діяльністю творчих лабораторій університету. Поважні гості були і здивовані і приємно вражені побаченим, зауваживши, що в УДПУ вміло поєднують народні традиції та ремесла, звичаї, історію, музейні реліквії для виховання справжніх патріотів.

Гості з Польщі із задоволенням зустрілися зі студентами УДПУ та познайомили їх з основними напрямами діяльності Інституту Європейської культури Познанського університету імені Адама Міцкевича, його матеріально-технічною базою та умовами навчання за програмою двох дипломів. У рамках програми подвійного диплома студенти нашого університету можуть здобути додаткову спеціальність за напрямом «Європейська комунікація». Два дипломи – це реальний крок до європейської інтеграції.

Пресцентр УДПУ