Нещодавно під головуванням заступника Міністра освіти і науки України Бориса Жебровського та за участю представників Британської Ради в Україні, викладачів іноземних мов та методики викладання іноземних мов вищих навчальних закладів з усіх регіонів України відбулася установча конференція в рамках спільного проекту МОН України та Британської Ради в Україні «Шкільний вчитель нового покоління».

У роботі конференції взяли участь представники факультету іноземної філології Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини: Оксана Заболотна – координатор міжнародної освіти УДПУ, к.п.н., професор кафедри практики іноземних мов, Алла Гембарук – заступник декана з гуманітарно-соціалізаційної роботи, к.п.н., доцент кафедри англійської мови та методики її викладання, Олена Бевз – заступник декана з педагогічної практики, к.п.н., ст. викладач кафедри англійської мови та методики її викладання.


Під час роботи конференції обговорювалися актуальні питання, пов’язані з реалізацією нового спільного проекту, серед яких:

  • вивчення сучасного стану підготовки вчителів іноземної мови загальноосвітніх шкіл;
  • аналіз та використання передового досвіду університетів України та Великої Британії щодо підготовки кваліфікованих спеціалістів;
  • розробка та впровадження відповідної нормативно-правової бази та методичних матеріалів.


Пресцентр УДПУ