Доцент кафедри фізики та інтегративних технологій навчання природничих наук, кандидат фізико-математичних наук УДПУ імені Павла Тичини Юлія Решітник взяла участь у V International Staff Week, організованому Академією прикладних наук імені Яна Амоса Коменського в Лешно в рамках проєкту Erasmus+.

Програма візиту передбачала низку наукових, організаційних та освітніх заходів (участь в урочистостях з нагоди Днів патрона, офіційних зустрічах за участю провідних науковців та керівництва Академії, читання лекцій англійською мовою).

У академічній мобільності взяли участь представники з України, Грузії, Вірменії та Швейцарії. Під час лекцій учасники презентували свої університети та країни, системи освіти та інструменти забезпечення якості навчання.

Юлія Решітник ділиться враженнями: «Програма V International Staff Week була насиченою та цікавою. Протягом п’яти днів, які ми перебували у Лешно, ми мали можливість розширити професійні контакти, отримати надзвичайний досвід проведення лекцій для іноземних студентів, поринути в соціальне та культурне життя за межами університету. Постійно відчувалась підтримка міжнародних колег та партнерів України. Після офіційних зустрічей та презентацій для нас організовано екскурсії університетом та містом. Варто відзначити високий рівень наповненості технічним обладнанням навчальних лабораторій, де можна проводити складні науково-практичні роботи. Команда відділу міжнародних відносин та інші співробітники Університету надзвичайно доброзичливі. Дякую за можливість участі в програмі Erasmus+».

Участь у стажуванні стала важливим елементом здобуття цінного досвіду, знайомства з сучасними можливостями науки і технології та практики вивчення іноземної мови. Усі учасники отримали міжнародні сертифікати.

Пресцентр УДПУ