У рамках угоди про співпрацю між Уманським державним педагогічним університетом ім. Павла Тичини та Державною вищою школою професійної освіти ім. Яна Амоса Коменського (Польща) щороку відбувається обмін студентами. Польський культурно-освітній центр підтримує його перебіг на усіх етапах. У цьому році учасниками такого обміну стали студентки факультету української філології Тетяна Матола і Юлія Карпик, а також студентка економічного факультету та Колегіуму міждисциплінарних індивідуальних гуманітарних студій Тетяна Шульга. Дівчата вперше беруть участь в такій програмі і поділились з нами своїми враженнями від перебування в Польщі.


Тетяна Шульга розповідає, що участь у цьому проекті є чудовою можливістю побачити світ, вивчити мову і дізнатись щось нове. Дівчина навіть і не сподівалась, що поїде на навчання до Польщі, адже було дуже багато претендентів на це місце. Її переповнювала радість і гордість за себе, коли вона дізналася, що виборола право брати участь в обміні. Готуючись до поїздки, Тетяна інтенсивно почала займатись вивченням польської мови.

Уже приїхавши до міста Лєшно, студентка пише: «У мене були величезні сподівання і вони виправдались на всі 100 відсотків». Їй до вподоби навчання в Державній вищій школі професійної освіти ім. Я. А. Коменського. Зважаючи на те, що в нашому університеті Тетяна Шульга навчається на спеціальності «Туризм», в Польщі вона продовжує вивчати дисципліни цього напрямку, серед яких: організація туристично-рекреаційних заходів, основи туризму і рекреації тощо. Дівчині подобається ставлення викладачів до студентів і навпаки. Тетяна знайшла нових друзів і говорить, що час за кордоном минає набагато швидше, ніж вдома. А ще студентка відзначила, що перебуваючи в Лєшно, вона стала більш самостійною і впевненою в собі.


Ми ж, у свою чергу, бажаємо Тетяні успішно завершити навчання в Польщі і з новим багажем знань повернутись під крило рідної альма-матер.

Польський культурно-освітній центр