Вітаємо з Днем української писемності та мови!

Мова – це душа мільйонів українців, загартована історією і відточена творчістю найталановитіших письменників, велика основа для єдності всієї держави і духовна гарантія її майбутнього.

День української писемності та мови як свято було встановлено в 1997 році Указом Президента України на підтримку громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства. Наше ставлення до рідної мови формує ставлення світової спільноти до нас, як до нації. Від нас залежить, якими побачить українців світ. Зберігати і розвивати рідну мову – це будувати незалежну, справді вільну країну, виховувати гідних представників свого народу і пишатися своєю Батьківщиною.

Слова вдячності адресуємо викладачам-філологам нашого університету за те, що вони невпинно навчають і прививають любов та повагу до рідного слова. Зберігайте та утверджуйте рідну мову. Цей нетлінний скарб слугуватиме єднанню між минулими і майбутніми поколіннями, возвеличуватиме Україну та її народ.

Бажаємо усім любові, щастя, взаємного розуміння і допомоги, щоб жити за Словом, з якого почалася Україна!

Ректорат
Профком
Студрада