Партнерський заклад Уманського державного педагогічного університету – Університет Порто (Португалія) організував систему тренінгів для міжнародників. Питання міжнародного співробітництва, виклики сучасності в організації мобільностей, інтернаціоналізація освіти та проектна наукова діяльність об’єднали очільників департаментів міжнародних зв’язків усього світу.

Під час тренінгів було сконцентровано кращі практики та підходи до вирішення питань: організації роботи офісів міжнародного співробітництва, підготовки мобільності студентів, науковців та освітян, впровадження проектної діяльності за програмою Erasmus +, інновації та організації в системі підготовки конкурентоспроможного фахівця.

Серед учасників міжнародного освітнього заходу був заявлений і наш університет, який представляли координатор міжнародного співробітництва, доцент кафедри англійської мови та методики її викладання Ольга Сушкевич та доценти зазначеної кафедри Алла Гембарук і Тетяна Капелюшна. Цього тижня представники університетів з Індії, Португалії, України, Казахстану, Киргизії, Росії, Таїланду, Єгипту, Ефіопії, Алжиру, Чорногорії, Грузії, розробляючи нові шляхи та стратегії розвитку освітнього процесу та науки, зосередили свою увагу на актуальних питаннях розвитку сучасного суспільства та глобалізації освіти.

Заходи такого рівня відкривають нові можливості подальшої співпраці УДПУ на теренах міжнародного співробітництва зі встановленням нових контактів, спільної проектної діяльності, можливості участі у нових програмах академічної мобільності здобувачів вищої освіти та професорсько-викладацького складу університету. Зокрема, новим етапом співробітництва з Університетом Порто (Португалія) стане проект Mobile+2. За результатами відбору проектів УДПУ ввійшов у п’ятірку кращих університетів серед 44 претендентів.

Отже, наш університет має гарний потенціал і знаходиться на вірному шляху.

Пресцентр УДПУ