Напередодні Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні народний аматорський колектив УДПУ імені Павла Тичини — тріо «Гонта» у складі  заслужених працівників культури України  Валентина Купчика, Василя Семенчука та Петра Волошина відвідав з концертною програмою 116-й окремий радіотехнічний батальйон (в/ч А-2012) м. Умань.

Цей художній колектив має давні пісенні традиції, багато разів представляв нашу країну на міжнародних фестивалях і конкурсах та бере активну участь в арт-волонтерському русі у підрозділах Національної гвардії в зоні АТО і не тільки. Вокальне тріо «Гонта» може пишатися добре налагодженою давньою співпрацею з військовими.

Й цього разу військовослужбовців вразив професійний рівень виконання патріотичних українських народних пісень та акторська майстерність учасників творчого колективу.

Пісенне мистецтво викладачів університету пробуджує прекрасні й світлі почуття, надихає на нові звершення, надає сил у боротьбі за свободу українського народу. «Гонтівські» концерти сприяють підняттю бойового духу, покращують моральний стан військовослужбовців, підтверджують єдність народу та Збройних Сил України.

В той же час синівська відданість військових служінню народу та захисту Батьківщини надихає колектив на створення нових пісенних творів заради майбутнього нашої держави.

Пресцентр УДПУ