Нове тисячоліття осяяло життя університету зорею театрального мистецтва. Адже саме у 2000 році був створений студентський Театр драми і комедії. Ініціатором такої визначної події була Наталія Семенівна Побірченко - тоді директор Інституту соціальної та мистецької освіти, а сьогодні - ректор університету. Театр гордо носить Почесне звання "Народний самодіяльний колектив". Очолила театр Наталія Алексеєва, яка має режисерський талант та прекрасні організаторські здібності. За 10 років сталося чимало яскравих подій. Ось і 14 грудня, напередодні новорічно-різдвяних свят, театр порадував університетську публіку незабутнім театральним вернісажем.

У програмі були уривки з вистав за творами класиків української літератури: "Кайдашева сім'я", "За двома зайцями", "Катерина", "Наталка-Полтавка", "Назар Стодоля", "Ніч перед Різдвом", "Наймичка", "Сватання на Гончарівці", "Безталанна".






Зустріч з театром подарувала глядачам яскраві враження та гарний настрій, адже у виконанні студентів знайомі образи ожили зовсім у новому, часом несподіваному вигляді. Інтриги додало те, що всі актори - це студенти різних факультетів, які у повсякденному житті гарно навчаються, конспектують лекції, відповідають на семінарських заняттях, а на сцені перевтілюються і стають невпізнанними. Грати у студентському театрі - велика честь і естетична насолода, адже тут створені всі умови для саморозвитку та самореалізації кожного.

Ректор університету Н.С. Побірченко привітала театр з успішним виступом і побажала творчих успіхів на театральному Олімпі у Новому 2012 році.

Бажаємо колективу театру й надалі дарувати своїм шанувальникам радість і насолоду від акторської гри, нових цікавих постановок і вдячних глядачів!

Чекаємо нових театральних вистав!