Представники УДПУ разом із спільнотою міста відзначили видатне свято Української Державності – 25 річниця незалежності України.

Всі, хто зібрався на центральній площі міста, хвилиною мовчання вшанували пам’ять борців, полеглих за свободу, волю та незалежність України , тим самим підтвердивши, що День незалежності - це свято пам’яті про цілі покоління наших предків, що творили українську націю і боролися за свою державність. З головної площі Умані прозвучав заклик, пам’ятаючи всіх борців за незалежність і волю України, не стояти осторонь подій , які нині відбуваються в державі, адже воля і мир – це те, що понад усе необхідно сьогодні, щоб рухатися вперед до щасливого майбутнього.

Танцювальні колективи виконали флеш-моб «Ми – за Мир», а потім волонтери, учасники святкування, параду вишиванок «Тобі , Україно», розгорнули синьо-жовтий стяг і урочистою ходою з площі Соборності по  вулиці Незалежності пройшли до пам’ятника Великого Кобзаря. Вони вклонилися Тарасу, поклали квіти до підніжжя монументу.

Біля пам’ятника Тарасу Григоровичу Шевченку відбувся мітинг солідарності «Свою Україну любіть».

Жителі Умані та гості у центральному сквері святкового дня змогли насолодитися виступом вихованців шкіл естетичного виховання «Єднаймося, люба родино!» та виставкою художніх робіт та виробів майстрів декоративно-ужиткового мистецтва «Мистецька алея», а ввечері подивитися концерт творчих колективів міста «Тобі – Україно!».

Пресцентр УДПУ