20-22 лютого у м. Тула (Росія) відбувся Міжнародний зліт волонтерів, присвячений обміну досвідом та плануванню міжнародного благодійного проекту «Фестиваль вуличних театрів».

До складу делегації від України входили волонтери студентської соціально-психологічної служби Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини Ольга Підгорна (координатор служби), Сергій Войтенко, Олена Ківачук, Леся Сокальська, Юлія Веліжинська, які не лише взяли участь у зльоті, але й провели публічний виступ-презентацію для представників соціальних служб та студентів навчальних закладів Росії.



Три дні тривала цікава і напружена робота. 20 лютого уманські волонтери познайомилась з представниками Муніципального тульського театру російської драми «Ермітаж», котрі активно займаються театрально-волонтерською діяльністю. Режисер театру Марина Мазанова ділилась з волонтерами досвідом та давала цінні поради щодо організації благодійних вуличних акцій та фестивалів. Також відбулось обговорення питання організації вуличного фестивалю театрів у м. Умань у рамках Міжнародного Каравану.



21 лютого відбулась конференція з представниками ЗМІ та тульськими студентами. Уманські волонтери провели презентацію роботи служби, відповіли на запитання студентів та журналістів, поспілкувались з волонтерами з Ярославля та Москви.

А наступного дня відбувся «круглий стіл» за участю представників молодіжних центрів та молодіжних рухів, центрів соціально-психологічної допомоги, молодіжно-патріотичних центрів, на якому обговорювалися питання волонтерської діяльності та участі в міжнародних проектах на зразок Міжнародного Каравану вуличних театрів.



Крім того, у рамках культурної програми волонтери відвідали місцеві музеї: Білобородова (музей російської гармошки), Тульський некрополь (з експозицією Уго Несполо «Золоте число»), Ясна поляна (місце життя та творчості Льва Толстого).

Під кінець Міжнародного зльоту делегація волонтерів соціально-психологічної служби УДПУ та Тульського муніципального театру «Ермітаж» уклали Договір про співробітництво та взаємодопомогу.