Для розвитку та самовдосконалення використали літню пору студенти УДПУ, котрі вивчають польську мову.

Активно та з користю провели літо студентка факультету української філології, спеціалізація «Польська мова» Марія Каганенко та студентка Колегіуму МІГуС Наталія Герасименко, які за сприяння Польського культурно-освітнього центру відвідали Літню школу польської мови та культури для іноземців, організовану Пултуською Гуманістичною Академією імені Олександра Гейштора.

Програма школи була цікава та насичена. Студенти вивчали польську мову, культуру, переглядали польські фільми. Під час екскурсій відвідали Королівський замок, музей грошей, Сейм і Сенат у Варшаві, етнографічний музей під відкритим небом в Серпці, середньовічну фортецю в Чеханові, замок Зиґмунда Красінського в Опіногурі, побували на концерті класичної музики.

Наші студентки разом із групою студентів-іноземців також зробили сплив гондолами по річці Нарві. Цікавою частиною програми були вечори знайомств та народів, де кожен представляв себе та свою країну, традиції та звичаї рідного краю.

По закінченні навчання було урочисте вручення сертифікатів. Участь в літній школі залишила яскраві враження і подарувала багато нових знайомств з представниками десятьох країн світу: Білорусі, Болгарії, Вірменії, Китаю, Німеччини, Росії, Румунії, Сербії, Словаччини та Словенії.

Наші студенти переконалися , що літо може бути не лише часом відпочинку. Бажаємо їм і надалі продовжувати вивчення польської мови та успішно реалізовувати уже здобуті знання!

Пресцентр УДПУ