В місті Маріуполь відбувся Кубок України з боксу серед чоловіків, в рамках якого, проходив найстаріший турнір Європи – легендарний Меморіал пам’яті Макара Мазая.За 48 років існування турніру участь в ньому взяли практично всі зірки боксу України, СРСР, СНД, країн дальнього та ближнього зарубіжжя, в тому числі: брати Клички, брати Сидоренки, Андрій Котельник, Сергій Дзінзірук, Василь Ломаченко, Олександр Усик, Сергій Дерев’янченко, Олександр Гвоздик, Євген Хитров та інші зірки українського боксу.

Боксерські поєдинки проходили в одному з найкращих спорткомплексів України - «Іллічівець». Черкащину на цих змаганнях представляли шість боксерів: три черкащанина, один боксер з міста Чорнобай та два уманчанина, серед яких студент факультету фізичного виховання Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини Андрій Смирнов (вагова категорія до 64кг).

За підсумками семиденних змагань Черкаська область посіла четверте загальнокомандне місце, пропустивши вперед Донецьку область, з невеликим відривом Вінницьку та команду з міста Київ.

В особистому заліку боксер нашого університету Андрій Смирнов у своїй ваговій категорії посів ІІ місце. Це історична подія, адже на змаганнях такого рівня серед чоловіків уманські боксери ще ніколи не показували таких результатів.

Вітаємо з успіхом збірну команду Черкаської області, окремо боксерів з міста Умань, і, звичайно, нашого Андрія Смирнова! Бажаємо їм наснаги і подальших спортивних звитяг!

 

Пресцентр УДПУ