Сьогодні - Всесвітній день здоров’я. У суспільній свідомості домінує одна дуже проста думка, безпосередньо пов’язана з питаннями здоров’я і проблемами його відсутності. «Буде здоров’я - решта все, додасться», - так звучить багатовікове спостереження. Здоров’я може мати дуже дорогу ціну. І в основному це стосується спроб повернути його на своє місце.


В УДПУ постійно проводяться акції, спрямовані на пропаганду здорового способу життя, профілактику захворювань. Так, у рамках загальноуніверситетської акції «Молодь обирає здоров’я» одночасно в обох корпусах факультет фізичного виховання під керівництвом провідних спортсменів університету провів зарядку-флешмоб із студентами нашого університету. Учасниками колективної зарядки стали всі бажаючі. Флешмоб зарядив усіх позитивною енергією на весь день. Організатори сподіваються, що такі колективні заняття фізичною культурою стануть гарною традицією. А традиційні фізкультхвилинки проводяться під час навчальних занять з метою зняття втоми. Проведення фізкультхвилинок перш за все позитивно впливає на емоційний стан, забезпечує відновлення працездатності, підвищує настрій, знижує статичні навантаження, попереджає тим самим порушення постави.

На факультеті соціальної та психологічної освіти відзначатимуть Тиждень здоров’я, у планах заходів якого передбачено проведення Дня здорового харчування, вело-заїзду «Рухайся! Живи!», фізкульт-хвилинок на спортмайданчику УДПУ, у студмістечку - змагання «Веселі старти» та еко-квесту «Чисте студмістечко», змагання гуртожитків «Міняю цигарку на цукерку», а у дендропарк «Софіївка» марафон «Run! Run!! Run!!!»

Студенти та викладачі УДПУ бажають всім бути здоровими і життєрадісними!




Довідково.
Всесвітній день здоров’я відзначається щорічно 7-го квітня з середини минулого століття. Дата його святкування приурочена дню прийняття статуту Всесвітньої організації охорони здоров’я (7-го квітня 1948 року). Традиції святкування Всесвітнього дня здоров’я нерозривно пов’язані з діяльністю всієї системи охорони здоров’я. Профілактика та увага до нашого власного здоров’я є основною метою проведених у цей день акцій та заходів. Численні інформаційні матеріали, брошури та буклети, семінари, виступи фахівців і навіть концерти, які приурочені цьому Дню, в простій і доступній формі пояснюють нам важливість цієї позитивної ініціативи.

Здоров’я - це справжнє багатство, присутність якого ми інколи ігноруємо. Наявність або відсутність цього найціннішого стану докорінно визначає повсякденне життя, соціальне і суспільне оточення людини. Здорові люди здебільш рідко замислюються над тим, як правильно і розумно влаштувати свій побут і життєдіяльність, щоб їх здоров’я залишалося міцним і надійним на тривалу перспективу. Наше власне здоров’я дуже легко втратити. Люди, що страждають тими чи іншими захворюваннями, на практиці кожен день стикаються з масою проблем, які активно відволікають їх від справжнього повноцінного життя. Міжнародний святковий день здоров’я, спрямований на залучення широкої громадської уваги до цих проблем і питань.

Пресцентр УДПУ