На факультеті соціальної та психологічної освіти відбувся Тиждень кафедри загальної педагогіки, педагогіки вищої школи та управління. Всі заходи були підпорядковані одній загальні темі: «Школа молодого викладача». Тиждень розпочався із методичного семінару-тренінгу для молодих кураторів «Організаційна робота куратора». Як знайти теми для спільних розмов, «наблизитись до студента», зробити цікавим і корисним його життя у навчальному закладі – головні питання, які обговорювались у форматі дискусії. Доцент кафедри загальної педагогіки, педагогіки вищої школи та управління Валентина Бойченко продемонструвала майстер-клас: «Куратор – артист педагогічного мистецтва».


Одним із різновидів дидактичних ігор, що використовуються у навчальному процесі, є ігри-вікторини, брейн-ринги. Заняття-брейн-ринг, проведене доцентом кафедри загальної педагогіки, педагогіки вищої школи та управління Оленою Кірдан, охоплював елементи мозкової атаки, невимушеного змагання, конкуренції між командами, інсценізації та різних видів контролю.


Також для молодих викладачів був проведений науковий семінар «Підготовка публікації: практичні поради молодому вченому», на якому виступила його організатор - проректор з наукової роботи Олена Ярошинська. В роботі семінару взяли участь магістри та аспіранти факультету соціальної та психологічної освіти. Відбувся розгляд різних видів наукових публікацій, а також були чітко сформовані поради щодо їх написання.


Для магістрантів спеціальності «Управління навчальним закладом» було проведено Всеукраїнський науково-практичний семінар-марафон «Управління навчальними закладами: теорія і практика». У роботі семінару брали участь магістранти, молоді вчені, викладачі, науковці. Із традиціями та перспективними тенденціями розвитку підготовки майбутніх фахівців до педагогічної та управлінської діяльності присутніх ознайомила декан факультету соціальної та психологічної освіти Оксана Кравченко. Було розглянуто комплекс питань за такими напрямами: управління сучасними навчальними закладами - технології та інновації; управління закладами освіти в умовах трансформаційних та інтеграційних процесів; форми, методи та принципи управління навчальними закладами; розвиток теорії і практики управління вищими навчальними закладами: історія і сьогодення; тенденції розвитку професійної підготовки майбутніх керівників навчальних закладі.


З метою покращення адаптації молодих викладачів до умов роботи у ВНЗ 19 грудня було проведено Круглий стіл «Формування професіоналізму викладачів ВНЗ на основі педагогічних цінностей». Усі бажаючі мали змогу взяти участь у обговоренні актуальних проблем сучасної педагогіки, поділитись власним досвідом та отримати поради досвідчених колег.


Наостанок відбулося підбиття підсумків проведених заходів. Декан факультету Оксана Кравченко позитивно оцінила організацію та проведення Тижня кафедри загальної педагогіки, педагогіки вищої школи та управління, щиро подякувала всім, хто долучився до цієї роботи та висловила впевненість у подальшому розвитку започаткованої традиції.

Пресцентр УДПУ