11 січня Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник провів нараду з вчителями перших класів загальноосвітніх навчальних закладів, які після закінчення вищих навчальних педагогічних закладів у 2012/2013 навчальному році вперше розпочали педагогічну діяльність. У нараді взяла участь ректор Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини Наталія Побірченко.


За словами Міністра, саме 2012/2013 навчальний рік став визначальним для початкової загальної освіти, оскільки з 1 вересня 2012 року у перших класах загальноосвітніх навчальних закладів було запроваджено новий зміст: новий Державний стандарт початкової загальної освіти, нові навчальні програми, нові підручники, нові типові навчальні плани для початкової школи.

На думку Дмитра Табачника, 470 вчителів, які розпочали свою педагогічну діяльність 1 вересня 2012 року – особлива аудиторія, адже вони розпочали свою роботу у якісно нових умовах та за новими навчальними планами.

На зустрічі обговорено питання щодо впровадження нового Державного стандарту початкової загальної освіти та підведення підсумків роботи педагогів за перше півріччя; особливостей роботи педагогів з дітьми в умовах реалізації нових навчальних програм та за новими підручниками; використання інформаційно-комунікаційних технологій під час роботи з учнями початкової школи; переваг обов’язкового вивчення іноземної мови з 1 класу; проведення фізичних розминок під час уроків, а також питання мотивації учня першого класу до навчання в умовах відсутності оцінювання тощо.