На факультеті іноземної філології Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини розпочалося викладання китайської мови, вивчення якої останнім часом має неабияку популярність у світі. Особливе значення на результат забезпечує вивчення мови за допомогою носія мови. Саме тому колектив факультету іноземних мов на чолі з деканом Надією Бріт, кафедра теорії та практики іноземних мов на чолі з завідувачем Інною Білецькою раді привітати у складі кафедри теорії та практики іноземних мов викладача китайської мови Чень Ченьліна.


Чень Ченьлін 2011 року отримав ступінь магістра за спеціальністю «Мова та література (російська)» в Луганському національному університеті імені Тараса Шевченка. Там же закінчив аспірантуру за спеціальністю 10.01.02 Російська література. Завершує роботу над написанням дисертаційного дослідження на тему «Оповідання Радія Погодіна для дітей і підлітків 60-70-х років XX століття (жанрово-стильове різноманіття і проблема героя)».

Працював вчителем в середній школі, викладачем в Луганському національному університеті імені Тараса Шевченка, забезпечував викладання он-лайн курсів «китайська мова» та «китайська культура» для дорослих при Інституті Конфуція в Україні. Нинішнього року останній надав дозвіл на переведення Чень Ченьліна до Уманського державного педагогічного університету для забезпечення викладання дисципліни «китайська мова» для студентів напряму підготовки 6.020303 Філологія. Мова та література (англійська), спеціалізації Китайська мова на факультеті іноземних мов. Посольство КНР в Україні сприяло у забезпеченні студентів факультету іноземних мов УДПУ навчально-методичною літературою для вивчення китайської мови.




Студенти університету розуміють, яку важливу роль відіграють іноземні мови у житті людини, адже з їхньою допомогою розширюється світогляд, спрощується спілкування з мешканцями інших країн, долучення до чужої культури, можна досягти кар’єрного росту. Коли знаєш більше іноземних мов, тоді по-новому дивишся на навколишній світ!

Пресцентр УДПУ