Черговим тріумфом для спортсменів УДПУ імені Павла Тичини закінчився Чемпіонат Світу серед студентів та Чемпіонат Європи з гирьового спорту, який відбувся 12 по 15 травня в місті Порту (Португалія).

Студенти факультету фізичного виховання університету Валентин Хмільовий (вагова категорія до 75 кг) та Вадим Марчак (вагова категорія +90 кг), виступаючи за збірну команду України, вкотре прославили нашу державу, успішно відстояли честь рідного університету, довели, що на факультеті фізичного виховання вміють готувати чемпіонів! Про це під час зустрічі із тріумфаторами Чемпіонату Світу та Європи Валентином Хмільовим та Вадимом Марчаком наголосив ректор УДПУ, професор Олександр Безлюдний. Олександр Іванович привітав студентів із перемогами, поцікавився, як проходила їх підготовка до змагань і самі змагання.

У чемпіонатах взяли участь майже 200 спортсменів із 17 країн світу. Спортивна подія відбулася на високому рівні, всі учасники продемонстрували свої максимальні можливості та показали найкращі результати.

Нашим спортсменам вдалось виступити по максимуму. У підсумку Валентин Хмільовий привіз з Португалії шість нагород, з яких п’ять золотих та одна срібна медалі, встановивши новий світовий рекорд серед студентів. Вадим Марчак здобув п’ять нагород (чотири золота та срібло).

У підсумку збірна команда України здобула І загальнокомандне місце, обійшовши Ізраїль та Італію. Серед студентів наша збірна також стала першою.

Вітаємо наших спортсменів з чудовим результатом!

Пресцентр УДПУ