В Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини відбулася регіональна нарада з організації та проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2016 році, на якій були присутні регіональні представники із Звенигородського, Уманського, Жашківського, Лисянського, Маньківського, Тальнівського, Монастирищенського, Христинівського районів та міст Умань і Ватутіне.

Директор Київського регіонального центру оцінювання якості освіти Світлана Сакаєва ознайомила відповідальних за ЗНО з термінами реєстрації та новаціями у проведенні ДПА у формі ЗНО та зовнішнього незалежного оцінювання у 2016 році.

Світлана Вікторівна у розмові з відповідальною за ЗНО м. Умань Світланою Цимбал-Слатвінською порадила вступникам за консультаціями щодо реєстрації на ЗНО звертатися до офіційного центру реєстрації в м. Умань – УДПУ імені Павла Тичини (вул. Садова, 2, кім. 208).

Працівники центру готові до співпраці з загальноосвітніми навчальними закладами в організації інформаційного насичення вступної кампанії: участі у батьківських зборах, лекторіях; допомоги при реєстрації на ДПА у формі ЗНО та зовнішнього незалежного оцінювання з предметів; консультації щодо подання електронної заяви на вступ та новацій вступної кампанії 2016.

В університеті також проводиться підготовка громадян України до вступу у ВНЗ. Слухачі курсу довузівської підготовки Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини під час вступної кампанії  вкотре довели їх ефективність своїми високими результатами ЗНО. Графік занять на курсах досить зручний, підготовка проводиться щосуботи, є можливість навчатись дистанційно, слухач має змогу пройти підготовку з усіх предметів та творчих конкурсів, передбачених правилами вступної кампанії. Високі показники успішності забезпечує висококваліфікований викладацький склад довузівської підготовки, які кілька років поспіль готують учнів до ЗНО та мають свої авторські методики.

Додатковою перевагою довузівської підготовки є можливість  отримувати інформацію про зміни в ЗНО та у вступній кампанії; комплексна підготовка до складання ЗНО та вступних випробувань, підготовка до творчих конкурсів, індивідуальні профорієнтаційні консультації, комплексне профорієнтаційне тестування, діагностика здібностей.

Пресцентр УДПУ