Природничо-географічний факультет – єдиний факультет Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, який існує з дня його заснування.

11 грудня з нагоди ювілею на факультеті відбувся виховний захід «Від витоків історії природничо-географічного факультету до сьогодення», у якому взяли участь не лише нинішні викладачі та студенти факультету, але й заслужені ветерани праці, поважні та шановані наставники - професор Григорій Казидуб, доценти Ганна Гончаренко, Володимир Шулдик, Олександр Осадчий, Галина Чорна, старший викладач Любов Вовк, диспетчер факультету Надія Пономаренко, лаборанти Надія Параніч, Катерина Кецкало, Валентина Худолій.

Аудиторія учасників свята поринула в далекі спогади очевидців становлення та розвитку 85-річного ювіляра. Декан факультету, кандидат біологічних наук, доцент Руслан Якимчук наголосив на значущості окремих віх та постатей в історії природничо-географічного факультету, доніс до студентства заслуги викладачів, які у складні повоєнні роки прикладали неймовірних зусиль для підготовки фахівців біологів, хіміків і географів найвищого ґатунку.

Чималий проект напередодні 85-ої річниці факультету втілив в життя професор Сергій Половка, який за документальними фактами зумів відтворити з великою точністю історію кафедри географії та методики її навчання. Також представили історію кафедри біології та методики її навчання й кафедри хімії, екології та методики їх навчання професор Світлана Совгіра та доцент Ігор Красноштан.

Організацію такого заходу вміло забезпечила заступник декана з виховної роботи Вікторія Смачелюк. Святкування ювілею було урочистим дійством, котрим організатори зуміли переконати присутніх студентів, що освіченій людині потрібно знати як свою власну історію, так і поважати й шанувати тих, хто її творив.

Пресцентр УДПУ