Упродовж травневих свят представник природничо-географічного факультету – заступник декана з виховної роботи Ірина Васильцова взяла участь у Міжнародному проекті для випускників шкіл, студентів, лідерів студентського самоврядування та викладачів українських вищих навчальних закладів. Вона була учасником п’ятиденної науково-пізнавальної поїздки маршрутом «Львів – Краків – Люблін – Львів».


Васильцова І.В. – учасник Міжнародного проекту для випускників шкіл, студентів, лідерів студентського самоврядування та викладачів українських вищих навчальних закладів


Під час цієї поїздки учасники ознайомилися з системою вищої освіти Польщіта відвідали 5 вищих навчальних закладів, серед яких Яґеллонський університет, Економічний Університет та Вища Школа Управління і Банківської Справи (Краків), Вища Школа Підприємництва та Адміністрації (WSPA), Вища суспільно-природнича школа імені Вінцента Поля (Люблін).

Члени проекту стали учасниками студентської конференції, де познайомилися не лише з системою освіти кожного навчального закладу, а й мали змогу поспілкуватися безпосередньо з ректорами кожного університету, польськими та українськими студентами, які навчаються та працюють. Під час конференції були здійснені екскурсії навчальними аудиторіями.


Вища Школа Підприємництва та Адміністрації (WSPA)


Варто відмітити, що в польських вищих навчальних закладах значна увага приділяється студентам з особливими потребами, які відчувають себе повноцінними завдяки установленим пандусам, ліфтам, спеціальним табличкам на дверях аудиторій зі Шрифтом Бра?йля, який допомагає знайти їм потрібну аудиторію.

Завершення кожного заходу закінчувалося смачними обідами в студентських їдальнях, де всіх пригощали традиційними польськими стравами. Усі отримали сертифікати учасників з підписом ректора за активну участь в міжнародному форумі студентів та викладачів.


Сертифікат учасника форуму


Учасники проекту мали змогу познайомитися з прекрасною архітектурою, релігією та місцевим колоритом, завдяки організованим екскурсіям містами Польщі, а також спуститися на 130 метрову глибину в соляні шахти Величка в місті Кракові, які подарували масу позитивних вражень. Проект допоміг студентам і викладачам нашого університету відкрити для себе красу сусідньої країни, познайомитися з системою вищої освіти та побачити перспективи навчання в польських вищих навчальних закладах.


Екскурсія Краковом: фото на згадку