23 червня 2011 року на базі Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини Черкаський обласний комітет профспілки працівників освіти і науки України провів семінар-навчання голів профкомів вищих навчальних закладів з питань статутної діяльності.


На семінарі виступили ректор університету професор Побірченко Н.С., голова Черкаського обкому Профспілки працівників освіти і науки України Жалдак О.Д., голови профкомів Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Курченко М.О., Черкаського державного технологічного університету Бойко А.І., Уманського педуніверситету Осадчий О.С., заступник голови профкому УДПУ по роботі з молоддю Гагарін М.І., голова студради університету Чухрій А.Ф. та ін.

Відбулась зацікавлена розмова про співпрацю адміністрації і профспілки щодо захисту прав та інтересів працівників, забезпечення умов праці та відпочинку, соціально-економічний розвиток вищих закладів освіти. В центрі уваги перебувала також проблема літнього оздоровлення працівників, студентів та їхніх дітей.