Міністерство освіти і науки України і Британська Рада в Україні ініціювали проект «Шкільний учитель нового покоління». У рамках реалізації проекту його координатори і члени робочої групи зустрілися із заступником міністра освіти і науки України Борисом Жебровським та головним спеціалістом Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти МОНУ Оксаною Коваленко. Метою зустрічі було обговорення перспектив оновлення змісту та організації підготовки вчителів іноземних мов у вищих навчальних закладах України.


Наш університет на зустрічі представляли члени робочої групи проекту - координатор міжнародної діяльності УДПУ, професор кафедри іноземних мов Оксана Заболотна, заступник декана факультету іноземної філології з гуманітарно-соціалізаційних питань, доцент кафедри англійської мови та методики її викладання Алла Гембарук і заступник декана факультету іноземної філології з педагогічної практики, доцент кафедри англійської мови та методики її викладання Олена Бевз.


Надзвичайно цінним було обговорення нагальних проблем у галузі шкільного навчання іноземних мов, наприкінці якого Британська Рада та робоча група засвідчили свою готовність надалі працювати над розробленням проекту «Шкільний учитель нового покоління» та висловили сподівання, що така зацікавленість міністерства забезпечить успіх проекту і дасть українській молоді змогу володіти кількома іноземними мовами. Під час конструктивної розмови було проаналізовано результати допроектного дослідження, окреслено існуючі недоліки у системі підготовки вчителів англійської мови та можливі шляхи їх подолання. Було зазначено, що Міністерство планує найближчим часом визначити оптимальні шляхи реформування підготовки і перепідготовки вчителя іноземної мови української школи.


Після зустрічі у міністерстві проектна команда продовжила роботу у Вишгороді. Його учасники під керівництвом координатора проекту Вікторії Іваніщевої плідно працювали над вирішенням нагальних проблем дослідження та визначенням перспектив подальшої співпраці. Було, зокрема, визначено механізми виконання проекту, проаналізовано дані проведеного анкетування учнів, учителів, студентів, викладачів, керівників закладів освіти, обговорено укладені аналітичні матеріали.

Пресцентр УДПУ