Не зважаючи на щільний навчальний графік та апогей екзаменаційної сесії, два вечори поспіль студенти і викладачі університету мали змогу поринути у казкову атмосферу хореографічних вистав.

«Лускунчик» та «Пригоди Попелюшки в УДПУ» – це і науково-творчий проект з дисципліни «Мистецтво балетмейстера», і грандіозні дійства, які поєднують у собі музичне, естетичне і хореографічне начало. Хореографія – саме той вид мистецтва, що дозволяє втілити глибину авторської думки через пластику і ритмомелодику. Основна заслуга у тому, що вистави пройшли з грандіозним успіхом під бурхливі оплески вдячних глядачів, належить керівнику проекту – кандидату педагогічних наук, доценту, лауреату міжнародного конкурсу Андрощук Людмилі Михайлівні та викладачам кафедри хореографії та музінструмента Куценко Сергію Володимировичу та Криворотенко Анастасії Юріївні. Тим паче, що у постановці масштабних спектаклів є уже певний досвід минулих років – це незабутні хореографічні вистави «Майстера і Маргарити», «Собор Паризької Богоматері», «Ромео і Джульєтта», «Три мушкетери», моноспектаклі під відкритим небом – «Яблуко розбрату» та свято Івана Купала.






Хореографічна обдарованість належить до найскладніших мистецьких явищ, оскільки вимагає від кожного виконавця точності та узгодженості рухів, артистизму, здатності до яскравої інтерпретації образу. Завдяки творчій майстерності студентів-постановників 24 та 32 груп спеціальності «хореографія» мистецько-педагогічного факультету ці хореографічні спектаклі стали для університету ще однією цікавою мистецькою подією на фініші навчального року.






З вітальним словом після спектаклю виступила ректор університету, професор Побірченко Наталія Семенівна, яка висловила своє захоплення від побаченого, підкресливши високу майстерність та професіоналізм виконавців, щиро подякувала за велику працелюбність учасників та творчий підхід.


Ректорат вузу завжди підтримує ініціативну творчу молодь. Дякуємо студентам і викладачам мистецько-педагогічного факультету, декану факультету – кандидату історичних наук, доценту Дудник О.В. за цікаві зустрічі з мистецтвом.




Чекаємо реалізації нових творчих проектів!

Детальний фоторепортаж про вистави можна переглянути у фотогалереї.