Наш університет не лише є осередком культури, духовності, але й переконливим взірцем для наслідування по відродженню українських народних звичаїв і традицій. На міському фестивалі декоративно-ужиткового мистецтва та Великодньому ярмарку «Уманська писанка» представники УДПУ продемонстрували свої яскраві таланти.

Охочим долучитися до народного мистецтва знайшлося заняття до душі. Створювати витвори власними руками допомагали уманчанам та гостям нашого міста майстри декоративно-ужиткового мистецтва. Майстер-класи провели: з об’ємного різьблення — викладач факультету професійної та технологічної освіти Віталій Потапкін; з писанкарства — студенти факультету професійної та технологічної освіти Олена Чорноус та Альона Плахотнюк під керівництвом кандидата педагогічних наук, доцента кафедри технологічних дисциплін Валентини Харитонової, з української вишивки — студентки факультету української філології, учасниці майстер-класу «Український рушник» Тетяна Пономаренко й Вікторія Стрижак та керівник, кандидат педагогічних наук, доцент Наталія Мамчур.

На виставці у фотозоні були представлені роботи студентів та викладачів факультетів мистецтв, професійної та технологічної освіти, дошкільної та корекційної освіти, природничо-географічного та Інституту економіки та бізнес-освіти.

Чарівними ведучими заходу були студентка факультету української філології Дарія Крайнова та студент факультету іноземних мов Богдан Гроза.

Створювали святковий настрій, розповідали про традиції Великодніх свят та запрошували відвідати майстер-класи учасники театру драми і комедії УДПУ Діана Горич, Марина Тютя, Богдан Мороз, Анастасія Куницька (факультет початкової освіти), Руслан Мамалига (історичний  факультет), Анастася Наконечна (факультет професійної та технологічної освіти), Іван Музичко, Валерія Піньковецька, Марія Головко, Наталія Голяк (факультет української філології) під керівництвом режисера Наталії Алєксєєвої.

Відповідальними за представництво університету у фестивалі декоративно-ужиткового мистецтва та Великодньому ярмарку «Уманська писанка» та організації виставки були Володимир Лопушан та Людмила Гекалюк.

Участь представників УДПУ у заході була вагомою. Про це свідчили відгуки гостей та учасників майстер-класів. Не залишився непоміченим вклад університету і для організаторів фестивалю. Ректору Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, професору Олександру Безлюдному надійшов подячний лист від . начальника відділу культури Уманської міської ради Тетяни Гейко, у якому, зокрема, говориться: «В програмі фестивалю були : виставка виробів майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, різноманітні майстер-класи, в яких брали участь викладачі та студенти факультетів професійної та технологічної освіти, української філології та факультету мистецтв (відповідальна Людмила Гекалюк); учасники театру драми та комедії (відповідальна Наталія Алєксєєва). Ведучими фестивалю були: студентка 3 курсу факультету української філології Дар’я Крайнова та студент 2 курсу факультету іноземних мов Богдан Гроза.

Просимо оголосити подяку  всім, хто брав участь в заходах. Дякуємо за співпрацю та практичну допомогу!»

Пресцентр УДПУ