В УДПУ відбулася широкомасштабна акція під гаслом «Поважай себе – не давай хабарів».

Звідки ж з’явилася ідея її проведення?

Мережі Центрів Європейської інформації України у районних центрах та малих містах Представництво Європейської Комісії в Україні, Мережа Центрів європейської інформації у лютому-березні цього року провели конкурс локальних ініціатив з просування європейських цінностей «Дні Європи – 2014. Діалоги про цінності». Його мета - привернення уваги широкої громадськості до європейських цінностей і стандартів шляхом формування та посилення регіонального партнерства, залучення до діалогу про європейські цінності партнерів.



В Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини активно відгукнулися на таку ініціативу. Студентська рада, Студентська соціально-психологічна служба та Європейський клуб згідно умов цього конкурсу розробили власний проект «Поважай себе – не давай хабарів». Він розкриває тему, яка на даному етапі розвитку нашого суспільства є далеко не другорядною. У зв’язку з нинішньою ситуацією у країні боротьба з хабарництвом на усіх рівнях життя є чи не найважливішим елементом культурного та інтелектуального зростання нації та входження у середовище європейських держав. Не дивлячись на велику кількість представлених на конкурс робіт, проект студентів УДПУ переміг і був підтриманий мікрогрантом.

Отож, студентський проект отримав право на життя, а у рамках його реалізації передбачено проведення резонансних заходів із залученням все більшого кола небайдужих. Акція «Поважай себе – не давай хабарів» - це частина у справі його реалізації. У програмі проведення заходу відбувся перегляд короткометражного фільму з протидії хабарництва «Це твій останній хабар (Вибач, якщо він перший)», котрий було створено студрадою університету спеціально до конкурсу. Опісля перегляду ролику відбулося жваве обговорення його теми студентською аудиторією. (До речі, студрада університету зацікавлена, щоб із творчою роботою ознайомилось якомога більше людей, тому фільм розповсюджується на сайтах факультетів).

Із доповіддю про корупцію як негативне соціально-правове явище виступила заступник голови студентського самоврядування факультету соціальної та психологічної освіти Юлія Мудрицька.

Надзвичайно цікавим та спонукальним до активності вийшов виступ студентської соціально-психологічної служби університету, яка залучала учасників акції до участі у форум-театрі під назвою: «Я буду дуже «вдячний», якщо Ви мені допоможете…» та Play-back театрі: «Хто і чому готовий заплатити за ненадані послуги?»

На акції були присутні директор Інституту міжнародного співробітництва, координатор міжнародної діяльності Оксана Заболотна, прокурор Уманської прокуратури Борис Горбунов та практикуючий психолог міста Юлія Клименко. Гості виступали з експертами в обговореннях під час тренінг-дискусії, яка відбулася наприкінці заходу.



Вільне обговорення теми акції продовжувалося за кавою-брейк.


Студенти були дуже активними та небайдужими до питань проекту, а його організатори сподіваються, що він залишив вагомий слід у свідомості кожного з присутніх та спонукатиме до самовдосконалення, адже всім давно відома істина «Хочеш змінити світ – почни із себе».


Пресцентр УДПУ