Цього року Шевченко по-справжньому присутній у суспільстві. Його «Борітеся – поборете» стало народним гаслом. І цю нову близькість потрібно зберегти, щоб надалі посилити новим розумінням.

22 травня у Каневі відзначали 153-ю річницю перепоховання праху Тараса Шевченка на Чернечій горі. Черкащину відвідали відомі шевченкознавці, громадські діячі, представники української діаспори та шанувальники поезії Тараса Шевченка з усіх куточків України та зарубіжжя.


Викладацький склад та студентство Канівського гуманітарного інституту Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини залучені до організації та проведення культурно-мистецьких та наукових заходів, що проходять у ці дні. Зокрема Канівський гуманітарний інститут УДПУ, Канівський коледж культури і мистецтв, Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини організували та провели Регіональну науково-практичну конференцію «Черкащини славетні імена».

Науковці та співробітники нашого університету від імені ректора Наталії Побірченко привітали учасників конференції, виступали із доповідями на пленарному та секційних засіданнях. Студенти інституту та коледжу підготували постановку «Гайдамаки», член Спілки художників України Любов Міненко провела творчий вечір «Шевченко у моєму серці».

Студенти та викладачі також стали учасниками урочистої ходи «Останнім шляхом Кобзаря» від Успенського собору до підніжжя Чернечої гори та церемонії покладання квітів на могилу Т. Г. Шевченка.



Доцент нашого університету, член Національної спілки майстрів народного мистецтва України, заслужений майстер народної творчості України Олена Поліщук представила свої творчі доробки на виставці творів образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва.