Пленерна практика – невід’ємний компонент фахової підготовки майбутніх учителів образотворчого мистецтва. Слово «Пленер» походить від французького слова plein-air, тобто малювання з натури пейзажу, на відкритому просторі.

Щороку на початку літа студенти І-ІІ курсів університету спеціальності «Образотворче мистецтво» проходять пленерну практику під керівництвом досвідченого викладача – члена Національної спілки художників України Геннадія Клещара.







Після занять в аудиторіях студенти із задоволенням працюють на природі, адже це для них – відкриття нового, особливого світу, своєрідна творча майстерня. Звичайно, перші кроки робити важко, але викладач завжди прийде на допомогу, порадить, проаналізує помилки і підкаже правильне рішення. З кожним днем усе майстернішими стають руки, сміливішими штрихи і яскравішими кольори, оживають на папері мальовничі куточки нашого міста: «Софіївка», Осташівський став, архітектурні пам’ятки і тихі вулички… Багато в Умані чудових краєвидів!






Кращі роботи студентів будуть експонуватися на виставці, присвяченій Дню художника, що відзначається щороку в жовтні. Запрошуємо всіх небайдужих до мистецтва відвідати творчий звіт майбутніх педагогів, покликання яких – творити красу і дарувати її глядачам! Експозиція буде розташована у вестибюлі нового корпусу педуніверситету. Чекаємо на Вас!