У рамках угоди про творчу співпрацю між Уманським державним педагогічним університетом імені Павла Тичини (кафедра біології та методики її навчання) та Інститутом молекулярної біології і генетики НАН України відбулася чергова зустріч кандидата біологічних наук, старшого наукового співробітника ІМБІГ Леоніда Заїки зі студентами наукової проблемної групи.



Предмет розмови оздоровлення людини і довкілля на молекулярному рівні. У ході зустрічі Леонід Андрійович ознайомив студентів із новітніми дослідженнями в галузі молекулярної біології та генетики. Зокрема, піднімалися проблеми цілеспрямованого покращення спадкової інформації біологічних об’єктів, очищення довкілля з використанням рослин, здатних засвоювати атмосферний азот замість дорогих добрив, а також йшлося про отримання високих врожаїв на різко засолених ґрунтах, збільшення продуктивності корисних комах (бджіл, шовкопрядів, трихограм), риб, птахів, тварин. Зацікавила студентів наукової проблемної групи також тема боротьби з агробактеріальним раком рослин на основі принципово нової технології його діагностики, профілактики і лікування.

Гуртківці виявили інтерес до всіх проблем, що виносились на обговорення. У рамках подібних наукових заходів вони поринають у світ нових наукових відкриттів і як майбутні фахівці, отримують неоціненний професійний досвід.

Пресцентр УДПУ