Багатим на перемоги видався грудень 2013 року для спортсменів університету. На початку місяця у Турції в м. Анталія, проходив чемпіонат світу з кікбоксингу (2000 учасників з 65 країн світу). В категорії до 63 кг (фул-контакт) змагалися 28 спортсменів, серед них наш студент Артем Савенко. Він провів три поєдинки: у першому з бразильцем отримав перемогу; у другому з казахом також здобув переміг; у третьому півфінальному поєдинку з рахунком 2:1 поступився спортсмену з Киргизтану і в підсумку змагань зайняв V-місце.


У грудні в місті Бровари відбувся Кубок України з вільної боротьби, учаcть в якому взяли студентки нашого університету. У категорії до 67 кг ІІІ-місце зайняла Марина Панчоха, а у категорії до 72 кг ІІІ-місце зайняла Марина Мосьпан.

13-14 грудня в легкоатлетичному манежі міста Черкас відбулися 25-ті Всеукраїнські змагання на честь Героя Радянського Союзу Олександра Тканка, у якому взяли участь близько 300 спортсменів різної кваліфікації із Умані, Черкас, Вінниці, Кіровограда, Чернігова, Полтави та інші. Програма включала такі види: біг 50 м, 50 м з/б, 200 м, 400 м, 1000 м, 3000 м, стрибки у довжину з розбігу, стрибки у висоту, естафета 4х1 по колу.

Команду нашого університету представляли найкращі легкоатлети: Євгеній Білей, Андрій Бородай, Сергій Сидоренко, Дмитро Зарва, Олександр Літвін, Костянтин Щербатенко, Тетяна Чорнокозинська, Вікторія Таран, Валентина Войтович, Наталя Мельник, Леся Колісник.


Результативною для спортсменів стала естафета 4х1, яка в сумі принесла нашим спортсменам 2310 очок. Найбільше їх для команди вибороли Євгеній Білей (1490 очок), Наталя Мельник (1305 очок); Тетяна Чорнокозинська (1192 очка).

Всі члени збірної УДПУ показали найкращі результати (завоювали 10672 очка) та вивели команду на високий рівень. Нашу команду нагороджено за ІІІ місце серед вищих навчальних закладів Черкаської області. (Попереду були команди з ЧНУ та ЧАПБ).

Наш студент Ярослав Петриченко став кращим на чемпіонаті Черкаської області з боксу серед молоді, який проходив в місті Черкаси з 20 по 22 грудня. У змаганнях взяли участь 60 спортсменів. У ваговій категорії до 69 кг студент І курсу факультету фізичного виховання Ярослав Петриченко посів І місце та виборов право захищати честь Черкаської області на чемпіонаті України з боксу серед молоді, який відбудеться 19 січня в місті Харків.


В університеті відбувся четвертий відкритий чемпіонат з багаторазового жиму лежачи за участю 40 спортсменів різних вікових та вагових категорій. Призерами стали студенти, а саме: багаторазовий жим лежачи серед чоловіків у ваговій категорії до 67 кг ІІ місце виборов студент факультету фізичного виховання Іван Мудрак, у ваговій категорії до 75 кг І місце - студент факультету фізичного виховання Андранік Мангіян, у ваговій категорії до 82 кг І місце - викладач кафедри спортивних дисциплін факультету фізичного виховання Сергій Ільченко, ІІ місце - студент факультету фізичного виховання Євгеній Лозінський, у ваговій категорії до 90 кг - І місце студент технолого педагогічного факультету Андрій Поліщук, ІІІ місце - студент факультету фізичного виховання Олег Сирота, у ваговій категорії 100+ І місце - тренер-викладач факультету фізичного виховання Віктор Кольцов. Серед жінок у ваговій категорії до 60 кг ІІ місце виборола студентка факультету фізичного виховання Евгенія Кольцова, ІІІ місце - студентка факультету фізичного виховання Ольга Дубельт.




Вітаємо переможців та керівництво факультету (декан, кандидат наук з фізичного виховання Галина Безверхня) та зичимо успіхів у майбутньому!

Пресцентр УДПУ