Цієї осені поїздка за програмою S.A.M.E.D.I. відбулася з 26.10.2012 по 07.11.2012 за участі декана іноземної філології доцента Надії Бріт та 6 студентів університету. Програма передбачала мовне стажування в Парижі, студенти відвідали різноманітні державні структури, такі як науково-промислове містечко, в якому розташований великий музей науки і техніки, музей мистецтв і ремесел, музей космосу та авіації. До того ж, студенти ознайомились із функціонуванням французьких установ, включаючи презентацію мерії міста Парижу, Національної Асамблеї, а також міжнародної організації ЮНЕСКО.


Програму перебування було зреалізовано повною мірою про що учасники отримали сертифікати, а на адресу університету надійшли листи-подяки за активний розвиток співробітництва з Францією. Результатом поїздки стало окреслення нових перспектив співпраці. Зокрема, на завершальному етапі знаходиться підписання угоди про співпрацю з університетом Ліможа, що дозволить реалізацію насамперед академічних та наукових обмінів та стажувань. Книжковий фонд університету збагатився значною кількістю франкомовної літератури, яка була передана Національною Асамблеєю за безпосереднього сприяння співробітника відділу інформаційних зв’язків та комунікацій Національної Асамблеї месьє Крістіана Кордейро.



Реалізація таких програм сприяє підвищенню професійного рівня та мовної компетенції студентів, створює умови для викладання французької мови в університеті за сучасними методиками, а також є надзвичайно плідною щодо ознайомлення студентів з Францією, її історією, культурою, традиціями, з сучасним політичним та суспільним життям.