У нинішньому році колектив Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини поповнився 58 молодими працівниками. Майже всі вони є випускниками вузу. Це рекордна за останні роки кількість.

На зустрічі керівництва університету з молоддю проректор з наукової роботи УДПУ, кандидат педагогічних наук, доцент Олена Ярошинська, представляючи нове поповнення, розповіла, що 25 молодих фахівців працюють на посадах викладачів різних кафедр, інші – допомагають в організації роботи відділів, структурних підрозділів та кафедр.


Щиро вітала в університетській родині юних колег ректор університету, професор, член-кореспондент НАПН України Наталія Побірченко.

У вузі надають великого значення підготовці свого поповнення. "Вирощені" у вузі кадри - це молоді працівники з лідерськими якостями, що мають інтерес до творчої праці та професійного зростання, орієнтуються на перспективу, на успіх і досягнення. Серед нового поповнення - молоді люди, здатні дуже швидко вбирати найкращі якості справжнього професіонала, які бажають постійно підвищувати свій освітній ценз і компетентність. А це неодмінно надалі має дати добрий результат.

Початок кар'єри - це завжди складність. Але в УДПУ молодь завжди отримує фахову і людяну підтримку й, здолавши невпевненість, може підвищити свою самооцінку, затвердитися на життєвому шляху. Вітаючи молодих працівників, новопризначених на посади, Наталія Семенівна наголосила, що менше всього хотіла б, щоб ця перша зустріч була високопафосною чи помпезною.

- Ми повинні спілкуватися на рівних. Ви маєте серцем відчути свою причетність до нашої спільної справи. А щоб досягти професійних успіхів, здобути авторитет серед студентів, варто не втомлюватися вчитися, постійно вдосконалюватися і не робити того, що вам, коли ви були студентами, не подобалося у викладачах.

Наталія Семенівна навела красномовний приклад нормального людського спілкування. Коли УДПУ імені Павла Тичини без попередження відвідав Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник, і студенти, і викладачі, і обслуговуючий персонал, з якими він спілкувався, були захоплені його щиросердям і гострим розумом, могутньою харизмою. Співрозмовники були зачаровані тим, що міністр веде себе не як високопосадовець, а звичайна людина, тому його не боялися, з ним були повністю відверті.



Ректор Наталія Побірченко, знайомлячи молодь із традиціями колективу університету, наголосила, що створення і підтримання нормального мікроклімату – одна із складових успіхів вузу. У нормальних умовах у доброзичливій обстановці краще працюється. Свідомість працівника, зацікавленість у результаті, а також особисті якості - високий ступінь інтелігентності, уважність, гнучкість, приступність, авторитетність, тактовність, комунікабельність, організаторські здібності, емоційна стійкість підвищують його потенційні можливості.

-Я ваш союзник у діяльності на імідж та авторитет вузу , - заявила Наталія Семенівна, звертаючись до присутніх. – Нехай ваша кар’єра буде благодатною!

Випускниця вузу, а з 1 вересня цього року викладач, Анна Якименко, виступаючи від імені молодого поповнення, наголосила, що студентські роки в УДПУ були найпрекрасніші і незабутні.

- Будучи студентами, ми бачили і відчували, як розвивається наш університет, як достойно показує себе в Україні та за кордоном, - сказала Аня. – До нас ставляться, як до неповторних індивідуальностей. Нам втішно, що ви вірите в нас, і ми будемо намагатися виправдати цю надію!

На згадку про зустріч молоді були вручені сувеніри з університетською тематикою.


Пресцентр УДПУ