За ініціативи та організації Польського культурно-освітнього центру (науковий директор – Ігор Кривошея) УДПУ імені Павла Тичини щороку долучається до відзначення Дня незалежності Польщі.

Цьогоріч студенти університету, що вивчають польську мову, написали диктант „JĘZYK POLSKI DA SIĘ LUBIĆ” та переглянули історичний фільм Єжи Гофмана «Варшавська битва 1920».

Текст диктанту зачитав носій мови, доктор Пьотр Пизель, котрий за направленням Міністерства науки і вищої освіти Польщі уже 4-й рік викладає польську мову в нашому університеті. Тематично диктант був пов’язаний з історичними подіями, які призвели до повернення Польщею незалежності у 1918 році.

За результатами написання диктанту були визначені кращі студентські роботи. Переможцями конкурсу стали Анастасія Бень (Колегіум МІГуС) та Анна Поліщук (факультет української філології, спеціалізація «польська мова»), які розділили І місце. ІІ місце посіла Ольга Чайковська (факультет української філології, спеціалізація «польська мова»), ІІІ місце – Ліліана Бондаренко (факультет української філології, спеціалізація «польська мова»).

Вітаючи найкращих знавців польської мови, проректор з наукової роботи та міжнародного співробітництва Владилена Сокирська вручила їм цінні подарунки та побажала досягати нових успіхів у вивченні іноземної мови, прагнути до постійного вдосконалення та самореалізації.

 

Пресцентр УДПУ