На факультеті соціальної та психологічної освіти УДПУ спільно з Управлінням праці та соціального захисту населення Уманської міської ради в рамках підписання угоди про діяльність «Школи соціальних знань» відбулося засідання Регіонального круглого столу «Форми влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування: досвід Черкащини». Захід відбувся у День усиновлення в Україні, який є символом милосердя і добра по відношенню до людей. (Його відзначають у День святих Віри, Надії та Любові, а також їхньої матері Софії).


Модератором заходу було обрано начальника Управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради, депутата Черкаської обласної ради, заслуженого працівника соціальної сфери України Галину Кучер. Гостями круглого столу були досвідченні спеціалісти соціальної сфери: головний спеціаліст Служби у справах дітей Уманської міської ради з питань усиновлення Світлана Грохольська, директор Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді м. Умань Світлана Мельник, начальник Служби у справах дітей Маньківської райдержадміністрації Тетяна Плахтій, вихователь-методист Центру соціально-психологічної реабілітації дітей у м. Умань Галина Вівчарук, директор Уманського навчально-реабілітаційного центру для дітей з особливими потребами Вікторія Майданюк.



Загальновідомо, що Черкащина є лідером у багатьох сферах народного господарства. Регіон також має гарні показники у соціальній сфері, а це є найвищим показником людяності, толерантності та гуманізму. З усіх населених пунктів області саме місто Умань має потужну структуру соціального захисту населення на чолі з Кучер Галиною Михайлівною. І не випадкового, що семінар відбувся у стінах Уманського державного педагогічного університету, адже, саме тут здійснюється підготовка майбутніх фахівців соціальної сфери для потреб регіону.

Присутні майбутні соціальні педагоги, соціальні працівники, практичні психологи, які професійно готуються до роботи у системі державної опіки та піклування отримали гарну нагоду долучитися до інноваційного досвіду у цій сфері. Виступаючі фахівці поділилися безцінним досвідом. Відбулося жваве обговорення проблем усиновлення учасниками семінару. Дійсно, День усиновлення на Україні - важливий важіль захисту прав дітей, які позбавлені батьківської опіки. Учасники регіонального круглого столу висловлювали свою прихильність і щиру вдячність усиновителям, співробітникам дитячих будинків та комісій з усиновлення – всім причетним до цієї важливої й гуманної справи. У кожної дитини повинна бути родина!

Пресцентр УДПУ