11 вересня у конференц-залі Державного історико-архітектурного заповідника «Стара Умань» у рамках мистецької благодійної акції відкрилась виставка-продаж картин, виробів декоративно-прикладного мистецтва митців Уманщини. На її відкритті були присутні представники влади міста, громадські активісти, шанувальники мистецтва, небайдужі жителі Умані, волонтери, представники інтелігенції, бізнесу, працівники закладів бюджетної сфери.

Виручені від аукціону кошти будуть передані сім’ям уманчан, загиблих під час АТО на Сході нашої держави. На жаль, у сумному списку вже четверо наших земляків…




Для проведення благодійного заходу об’єднали зусилля кращі художники Умані. До акції долучилися студенти та викладачі кафедри образотворчого мистецтва Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини: доцент Ольга Музика, старший викладач, член Національної спілки художників України Геннадій Клещар (він один із ініціаторів проведення благодійної акції) доцент Леонід Базильчук, студенти Оксана Лавриченко, Стас Бобай (53 група), Олеся Романченко (52 група), Наталія Луценко (випускниця), а також доцент кафедри теорії і методик дошкільної освіти, член Національної спілки майстрів народної творчості України, заслужений майстер народної творчості України Олена Поліщук, член національної Спілки народних майстрів України, відмінник народної освіти України, колишній старший викладач Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини Іван Сердюк. Всі вони для підтримки сімей військових, загиблих під час АТО, безкорисно віддали свої творчі доробки (більшість з митців передали на благодійні цілі одразу декілька своїх робіт).











Представлені на виставці роботи вражали різножанровістю, тож цінителі прекрасного були задоволені та знайшли собі витвір до душі. Одразу було продано декілька робіт представників нашого університету. Так, в.о. міського голови Олександр Цебрій придбав картину Леоніда Базильчука, заступник міського голови Людмила Кирилюк - роботу Ольги Музики, голова ліги підприємців міста Лідія Кравчук раділа придбаному у керамічному підсвічнику авторства Івана Сердюка. Представники нашого університету не лише віддали свої роботи на виставку-продаж, а й самі придбали уподобані вироби, щоб долучитись до благодійно-патріотичної акції задля збереження цілісності нашої держави, забезпечення миру і єднання народу. Соціально-благодійний проект у ДІАЗ «Стара Умань» дає можливість всім висловити свою повагу, гордість, вдячність, визнання, турботу, яку ми відчуваємо до наших героїчних воїнів-захисників. Адже ми з вами завжди були небайдужими та єдиними. З Вірою у Захисників! З Надією на Мир! З Любов’ю до України!


Виставка буде демонструватися до кінця наступного тижня, отож запрошуємо всіх небайдужих уманчан відвідати вернісаж та придбати мистецькі твори і цим самим зробити свій внесок у спільну справу!

Пресцентр УДПУ