«Слово - зброя, музика - набої, стріляй влучно!» Саме під таким девізом на початку нинішньої осені стартував Всеукраїнський проект «Мистецький фронт». Він мобілізував поетів із Заходу та Сходу, Півночі та Півдня для втілення в життя однієї спільної справи – видання брошури для бійців АТО! Для участі в проекті автору необхідно було надіслати один вірш та коротку інформацію про себе. Заявки приймалися до 1 листопада, а 5 листопада організатори оприлюднили імена десяти авторів, чиї твори обрані для друку на сторінки брошури, котру готують відправити в зону АТО!

І ось 7 грудня 2015 року в актовій залі Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини відбулась презентація брошури. Усі небайдужі студенти долучитись до цього проекту! Кожен, хто завітав на презентацію, приносив теплий одяг, продукти харчування та кошти! Взамін публіка мала змогу насолодитись маленькою поетичною феєрією! Адже на твори авторів, що потрапили до брошури, було побудовано відеопостановки, сюжет яких, торкався найтонших струн людської душі! Поети не тримали зброї в руках, над їхніми головами не літали кулі - це просто творча молодь, що готова  підтримати солдатів як словом так і ділом!

Апогеєм презентації стала щира промова представників волонтерського штабу «Разом», які розповіли про цікаві й хвилюючі події життя на передовій та презентували відеоролик про бійців АТО з міста Умань, де без жодних маркувань та відеомонтажу демонструвалось їх буремне життя на лінії вогню. Найприємнішими ж стали щирі вітання хлопців та слова вдячності усім небайдужим уманчанам!

Волонтерам було передано брошури, теплий одяг, їжу та кошти. І вже зовсім скоро партія теплих для душі і тіла гостинців відправиться хлопцям на Схід.

Організатори проекту висловлюють щиру подяку профкому УДПУ (голова Олександр Осадчий), ГО Фундації регіональних ініціатив, студентській раді УДПУ імені Павла Тичини (голова Євгенія Бородай), сайту міста Умань «04744» (Юрій Красновид), дизайнеру брошури Тетяні Горяній. Хочеться вірити, що з таким надійним тилом нашу країну чекає тільки світле майбутнє, адже небайдужі люди закладають маленький камінчик у великий фундамент нашої держави!

Пресцентр УДПУ